De Wandelcoach zet je in beweging. Voor werkenden en werkzoekenden

De Wandelcoach begeleidt onder andere werkenden en werkzoekenden – vaak via werkgevers. Onze praktijk voert daarnaast ook trajecten uit voor het UWV en arbodiensten. Of wij werken voor organisaties die – net als wij – bewegen op het snijvlak van revalidatie en re-integratie. Wil je weten wat bewegen in de buitenlucht voor jou of jouw organisatie te bieden heeft? Neem dan gerust contact met ons op.

Grip op je doelen en ambities Bewegen in de natuur op zoek naar jouw verhaal

Afgestemd op wie je bent en wat jouw ambities zijn, ondersteunen wij jou bij het leggen van jouw persoonlijke puzzel waarmee jij voor jezelf aangeeft: dit leven geeft mij zin en betekenis. Met inbegrip van werk en/of eventuele aanwezige diagnoses. De nadruk ligt hierbij dus op het samen identificeren en ontleden van die puzzelstukjes die, vanuit samenhang, bepalend zijn voor jouw levensgeluk.

Terwijl wij dus lekker en ontspannen gaan bewegen in de natuur, zijn wij intussen gestructureerd aan het ontdekken waar je nu echt goed in bent. Wat jouw persoonlijke drijfveren zijn. Jouw wensen, dromen en ambities. Vervolgens matchen wij dit aan bij jou aanwezige en benodigde competenties. Dit alles vertalen wij door naar jouw persoonlijke route door het leven en zorgen wij ervoor dat jij deze route ook goed kunt volhouden.

Samen de weg terugvinden

Vastlopen in je werk of zonder succes zoeken naar een baan heeft een oorzaak. Je bent bijvoorbeeld het zicht verloren op je werkelijke talenten en bent activiteiten gaan doen waarin jij jezelf niet langer herkent. Of je bent gaandeweg het leven het contact verloren met jouw persoonlijke levensdoelen, jouw persoonlijke set aan waarden en normen. Grip verloren op wat jou voortbeweegt in jouw persoonlijk leven. Zowel prive, als qua werk.

Wat de oorzaak ook is, samen met De Wandelcoach zet je een nieuwe route uit naar duurzaam werkplezier en zingeving. Daarbij is niet het nastreven van direct geluk, geld of gezondheid leidend, maar de samenhang waaraan jij duurzaam een goed gevoel van energie en zingeving ontleent. Geld, gezondheid, geluk volgen dan vrijwel als vanzelf. Als rechtstreeks resultaat van de belangrijke aanpassingen die jij in jouw leven hebt toegepast.

De route die je met De Wandelcoach aflegt kan deel uitmaken van een revalidatie- en/of re-integratietraject. Je bent dan vaak al uitgevallen en is het leed feitelijk al geschied. Een traject kan ook preventief ingezet worden. Dan voorkomen wij dat je uitvalt. Voel jij dat je niet lekker in je vel zit en ben je een mogelijke burn-out liever voor? Of, heb je het gevoel dat je iets mist. Wil je fysiek en/of mentaal meer gezond en fit door het leven?

Doorbreek dan de cirkel en leg je verhaal voor aan De Wandelcoach. Bewegend in de natuur volgen we de sporen waar jij blij van wordt. Samen verkennen wij de route die voor jou persoonlijk leidt tot een leven dat jij zélf omschrijft als goed en zinvol. Ook nog eens zodanig dat je dit leven ook duurzaam kunt volhouden.

Met nieuwe energie verder op de ingeslagen weg

Loop je in je huidige werk tegen obstakels aan? Dat kan de beste gebeuren. Veranderingen gaan soms zo snel gaan, dat ze moeilijk zijn bij te benen. Veranderen van baan of beroep kan altijd nog. Probeer eerst te ontdekken wat prettig functioneren in je huidige situatie in de weg staat en welke verbeteringen wenselijk en haalbaar zijn. Zet jezelf in de natuur in beweging en laat je begeleiden door een van onze ervarenwandelcoaches.

Mis je bepaalde competenties doordat de inhoud van je functie is veranderd? Is het vergroten van je effectiviteit en weerbaarheid bij teleurstellingen een mogelijke oplossing? Zit er een problematiek achter het haperen van je motor die niets met je functie of werkomstandigheden te maken heeft? Kom in beweging. Dan kom je verder. Maak dus snel een afspraak met onze ervaren wandelcoaches.

Stem je doelen af op wie je bent en waar je energie van krijgt

Werk bepaalt een groot deel van je leven. Doe dus liever iets dat bij je past. In het traject dat je aflegt met De Wandelcoach ligt de nadruk op de eerste plaats op wie je bent en écht kunt. Van daaruit gaan we aan de slag met het wegnemen van belemmeringen. We stemmen de route niet af op de diagnose maar juist op jouw prognose. Zodat jij nieuwe doelen vindt waar je zin en energie van krijgt. En het mooie is: dat krijg je al in een paar wandelsessies in beeld!

Wat wil je, wat maakt je blij, wat zijn de mogelijkheden, hoe pak je de regie terug, hoe bewandel je de weg omhoog en blijf je op koers? Wandelen, luisteren, praten, reflecteren, doorpakken. Dat kan op verschillende manieren en in meerdere decors. Onze ervaring – en die van veel klanten – is dat bewegen in de natuur de ideale setting is om snel tot de kern door te dringen. Onze ervaring en persoonlijke benadering helpen daarbij. De essentiële stappen zet jij.

De Wandelcoach hielp me eerst om mezelf weer te vinden. De mogelijkheden om mijn werk weer op te pakken, kwamen daarna pas aan bod. Je hebt dan veel betere handvatten. Ik kreeg weer balans in mijn leven, waardoor ik alles wat ik wil en moet beter kan volhouden. De vorm waarin je het traject aflegt is uniek. Je kiest zelf wáár je wilt wandelen en de planning is soepel. Je coach staat altijd voor je klaar. Ook buiten de sessies.

Veelgestelde vragen

Ieder begeleidingstraject begint met een vertrouwelijk intakegesprek. Als het wederzijds klikt maken we samen een plan van aanpak, een routekaart. Hierin brengen we persoonlijke doelen in beeld en leggen we de koers vast om die te bereiken en vast te houden. De nadruk ligt op een goed en zinvol leven, wat je bovendien goed kunt volhouden, en waar werk een logisch deel van uitmaakt. Met de routekaart gaan we in de natuur in sessies van een uur tot maximaal anderhalf uur op zoek naar jouw verhaal en talenten. In gemiddeld tien sessies weten we heel veel te bereiken.

Dat hangt ervan af. Als je een UWV-uitkering hebt, kun je je wensen kenbaar maken aan je casemanager en/of arbeidsdeskundige. We werken nauw samen met het UWV, dus daar weten ze wat we doen en bereiken. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Heb je een baan? Bespreek je wensen dan met je leidinggevende of een vertrouwenspersoon in je bedrijf. Je kunt ons altijd bellen of mailen om samen uit te zoeken wat in jouw specifieke situatie de vergoedingsmogelijkheden zijn.

Zo zet je je eerste stap naar je eigen weg

Bij De Wandelcoach lopen revalidatie en re-integratie nét even anders. En dit bedoelen wij ook heel letterlijk. We heten De Wandelcoach, omdat elk traject in principe begint met wandelen. Maar het wandelen is geen doel op zich! Het doel is dat jij je leven en werk weer als goed en zinvol ervaart. Als andere beweegvormen daar beter bij passen, dan zetten wij die vormen in. Denk aan fietsen, hardlopen, personal training, kajakken of golfsurfen. En heb je zelf een voorkeur? Laat het ons weten. Zolang onze aansprakelijkheidsverzekering niet zenuwachtig wordt, zijn wij altijd in voor experimenten.

Zet de eerste stap

Waarom we kiezen voor sessies in de buitenlucht, in de natuur? Omdat bewegen in de natuur stress aantoonbaar wegneemt. Daarmee halen wij al de eerste belangrijke barrière weg en effenen we de weg om weer in alle opzichten fit, gezond en vitaal te worden. Kom dus in beweging. Dan kom je namelijk verder. Mail, bel of app voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.