Wandel jezelf arbeidsfit Voor werkenden en werkzoekenden

Bewegen in de natuur is stressverlagend. Maar daar heb je geen coach voor nodig. De kracht van De Wandelcoach is dat onze ervaren coaches het voordeel van bewegen in de natuur gebruiken om samen met jou op zoek te gaan naar jouw verhaal. Waarom loop je vast in je werk? Wat zit er achter je belemmeringen? Hoe kom je terug bij wie je bent in plaats van te berusten in wat je tegenhoudt?

Bij De Wandelcoach zet je én je lichaam én je brein én je persoonlijke ontwikkeling in beweging. Ontdek wat je écht boeit en waar jouw kracht ligt. Zodat je weer haalbare doelen kunt stellen.

Grip op je doelen en ambities Bewegen in de natuur op zoek naar jouw verhaal

Afgestemd op wie je bent en wat je ambities zijn. We helpen je bij het leggen van je persoonlijke puzzel. Daarbij ligt de nadruk op het samen identificeren en ontleden van de puzzelstukjes die bepalend zijn voor jouw levensgeluk. Wandelen, ontdekken, je route bepalen en volhouden. De Wandelcoach zet je in beweging.

1. Je bent wat je vooruit beweegt

Vastlopen in je werk of zonder succes zoeken naar een baan heeft een oorzaak. Je doet dingen die energie vreten in plaats van geven, bijvoorbeeld. Of je bent het zicht verloren op je talenten en doelen. Wat de oorzaak ook is, samen met De Wandelcoach zet je een nieuwe route uit naar werkplezier en zingeving. Daarbij is niet het nastreven van direct geluk, geld of gezondheid leidend, maar de samenhang waaraan jij duurzaam een goed gevoel van energie en zingeving ontleent.

De route die je met De Wandelcoach aflegt kan deel uitmaken van een revalidatie- en/of re-integratietraject, maar ook een effectieve manier zijn om te voorkomen dat je vastloopt. Als je niet lekker in je vel zit en een mogelijke burn-out liever voor bent. Is er iets dergelijks aan de hand? Doorbreek de cirkel en leg je verhaal voor aan De Wandelcoach. Bewegend in de natuur volgen we de sporen waar jij blij van wordt.

2. Met nieuwe energie verder op de ingeslagen weg

Loop je in je huidige werk tegen obstakels aan? Dat kan de beste gebeuren. Veranderingen gaan soms zo snel gaan, dat ze moeilijk zijn bij te benen. Veranderen van baan of beroep kan altijd nog. Probeer eerst te ontdekken wat prettig functioneren in je huidige situatie in de weg staat en welke verbeteringen wenselijk en haalbaar zijn. Zet jezelf in de natuur in beweging en laat je begeleiden door een van onze wandelcoaches.

Mis je bepaalde vaardigheden doordat de inhoud van je functie is veranderd? Is het vergroten van je effectiviteit en weerbaarheid bij teleurstellingen een mogelijke oplossing? Zit er een problematiek achter het haperen van je motor die niets met je functie of werkomstandigheden te maken heeft? Durf te ontdekken, durf te leven. De Wandelcoach levert de vitamines voor onderweg.

3. Stem je doelen af op wie je bent en waar je energie van krijgt

Werk bepaalt een groot deel van je leven. Doe dus liever iets dat bij je past. In het traject dat je aflegt met De Wandelcoach ligt de nadruk op de eerste plaats op wie je bent en écht kunt. Van daaruit gaan we aan de slag met het wegnemen van belemmeringen. We stemmen de route niet af op de diagnose maar juist op jouw prognose. Zodat jij nieuwe doelen vindt waar je zin en energie van krijgt. En het mooie is: dat krijg je al in een paar wandelsessies in beeld!

Wat wil je, wat maakt je blij, wat zijn de mogelijkheden, hoe pak je de regie terug, hoe bewandel je de weg omhoog en blijf je op koers? Wandelen, luisteren, praten, reflecteren, doorpakken. Dat kan op verschillende manieren en in meerdere decors. Onze ervaring – en die van veel klanten – is dat bewegen in de natuur de ideale setting is om snel tot de kern door te dringen. Onze ervaring en persoonlijke benadering helpen daarbij. De essentiële stappen zet jij.

De Wandelcoach hielp me eerst om mezelf weer te vinden. De mogelijkheden om mijn werk weer op te pakken, kwamen daarna pas aan bod. Je hebt dan veel betere handvatten. Ik kreeg weer balans in mijn leven, waardoor ik alles wat ik wil en moet beter kan volhouden. De vorm waarin je het traject aflegt is uniek. Je kiest zelf wáár je wilt wandelen en de planning is soepel. Je coach staat altijd voor je klaar. Ook buiten de sessies.

Veelgestelde vragen

Ieder begeleidingstraject begint met een vertrouwelijk intakegesprek. Als het wederzijds klikt maken we samen een plan van aanpak, een routekaart. Hierin brengen we persoonlijke doelen in beeld en leggen we de koers vast om die te bereiken en vast te houden. De nadruk ligt op een goed en zinvol leven, wat je bovendien goed kunt volhouden, en waar werk een logisch deel van uitmaakt. Met de routekaart gaan we in de natuur in sessies van een uur tot maximaal anderhalf uur op zoek naar jouw verhaal en talenten. In gemiddeld tien sessies weten we heel veel te bereiken.

Dat hangt ervan af. Als je een UWV-uitkering hebt, kun je je wensen kenbaar maken aan je casemanager en/of arbeidsdeskundige. We werken nauw samen met het UWV, dus daar weten ze wat we doen en bereiken. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Heb je een baan? Bespreek je wensen dan met je leidinggevende of een vertrouwenspersoon in je bedrijf. Je kunt ons altijd bellen of mailen om samen uit te zoeken wat in jouw specifieke situatie de vergoedingsmogelijkheden zijn.

Zo zet je je eerste stap naar je eigen weg

Bij De Wandelcoach lopen revalidatie en re-integratie nét even anders. We heten De Wandelcoach, omdat elk traject in principe begint met wandelen. Maar het wandelen is geen doel op zich! Het doel is dat jij je leven en werk weer als goed en zinvol ervaart. Daarbij zijn ook andere bewegingsvormen mogelijk. Denk aan fietsen, hardlopen, kajakken of golfsurfen.

Zet de eerste stap

Waarom we kiezen voor sessies in de buitenlucht, in de natuur? Omdat bewegen in de natuur stress wegneemt. Daarmee effenen we de weg om weer in alle opzichten fit, gezond en vitaal te worden. Stap nu over de eerste drempel heen. Mail, bel of app voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.