BuitenGewoonBewegen begint bij De Wandelcoach

Wij heten De Wandelcoach simpelweg doordat elk traject begint met wandelen. Waarom? Nou, het is gewoon buiten bewegen. Wandelen is namelijk de minst intensieve vorm van zelfstandig voortbewegen op twee benen. Daarbij kunnen wij de inspanning prachtig doseren. Buiten Gewoon Bewegen. Handig, wanneer je bijvoorbeeld beperkt mobiel bent.

De Wandelcoach, meer dan wandelen alléén
Wandelcoaching, als coachingsvorm, biedt grote voordelen ten opzichte van andere coachingsvormen. En dus, zodra je klant wordt bij de wandelcoach ga je ook écht wandelen. Word je van wandelen beter? Van wandelcoaching is dat echter nog maar de vraag. De effectiviteit van wandelcoaching zélf is wetenschappelijk slecht beschreven. Neem stress. Wil je stress kwijt raken? Ga dan gewoon de natuur in. Dat is aangetoond. En daar heb je écht geen coach voor nodig. Wanneer dan wel?

Wij zijn daar vrij helder in. De Wandelcoach ziet wandelen als een middel tot het (persoonlijke) doel van onze klanten. De gekozen beweegvorm moet dus functioneel bijdragen tot het persoonlijke doel van onze klanten. Zodra wandelen geen functionele bijdrage (meer) levert, dan passen wij acuut de beweegvorm aan. Tot dat doel zijn wij flexibel in ons beweegaanbod. Zo bieden wij naast wandelen ook hardlopen aan. Of fietsen. Of personal training. Of kajakken. Of surfen!

Ook méér dan sport alléén
Natuurlijk zijn deze beweegvormen gewoon leuke, recreatieve activiteiten om te doen. Het gezamenlijk sportieve activiteiten ondernemen draagt bovendien bij aan het plezier. En het versterkt de (vertrouwens)band tussen coach en klant. Tegelijkertijd zijn wij natuurlijk wel degelijk aan het werk. Zo beoordelen wij tijdens de sportieve, recreatieve activiteit doorlopend onze klant.

Wij analyseren de motoriek. En observeren het gedrag van onze klant tijdens de sportieve (recreatieve) activiteit. Hoe iemand zich gedraagt tijdens sport, zegt namelijk veel over de persoon zelf en met hoeveel energie hij zijn dagelijks leven ongeveer vorm en inhoud geeft. Sport zien wij daarom als een vergrootglas van (dis)functioneel gedrag.

Naast plezierig, levert de gekozen beweegvorm ook een actieve bijdrage aan de algehele fysieke en mentale gezondheid en welbevinden. Wat de gekozen beweegvorm ook is; de activiteit móet een belangrijke bijdrage leveren aan één van de belangrijkste taken binnen De Wandelcoach. Te weten, het revitaliseren van levenslust. De Wandelcoach heeft dus een slogan: BuitenGewoonBewegen. Nu snapt u waarom.